Rollojen perhetiedote

Hei kaikki uimarit ja uimareiden perheet. Tervetuloa ensi kesänä Vaasaan!

Tervehdys Vaasasta!

Tervetuloa Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin viettämään ikimuistoisia Rolloja! Tänä vuonna meillä onkin vuorossa erilaiset Rollot, kun ikäsarjoihin saadaan kaksi ikäluokkaa lisää. Saadaankohan jopa tuhannen uimarin raja rikki? Toivotaan!

Rollojen teemana on Kestävä kehitys, Ekologisuus ja Puhdas Energia! Keskeisinä elementteinä tapahtumassa ovat vihreät arvot ja ympäristöasioiden tietoisuuden lisääminen. Konkreettisesti haluamme toimia ympäristötietoisesti esimerkiksi vähentämällä muovijätteen määrää, edistämällä energiatehokkaita ratkaisuja ja innostamalla nuoria ympäristöystävälliseen liikkumiseen. Samalla pyrimme kannustamaan nuoria ottamaan ympäristövastuuta omassa arjessaan ja uimaseuran toiminnassa. Haluamme ottaa vastuuta ympäristöstämme ja tehdä osamme ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Kisojen ja leirin oheistoiminta tullaan järjestämään Vaasan uimahallin monipuolisessa lähiympäristössä.

ROLLO-UINNIT

Rollo-uinnit uidaan Vaasan uimahallissa, Hietalahdenkatu 8, 65100 VAASA. Rollojen kilpailupäivät ovat perjantai, lauantai ja sunnuntai 7.–9.6.2024. Kilpailujen lajiohjelma tulee myöhemmin ja aikarajat löytyvät TÄSTÄ (pdf).

Ensi kesän Rollo-uinneissa nuorimmat ikäsarjat ovat T/P10-vuotta sekä vanhimmat ikäsarjat T/P 13-vuotta. Rolloilla säilyy 50 metrin vapaauinti leirilajina niille uimareille, joilla ei ole aikarajoja alitettuna. 10- ja 11-vuotias uimari voi siis uida sekä 50 vapaauintia että 200 sekauintia (tilastoajalla) ja 12- sekä 13-vuotias voi uida 50 metrin vapaauinnin leirilajina, mikäli hänellä ei ole aikarajoja alitettuna.

Kilpailuissa tulee huomioida myös Uimaliiton uima-asurajoite nuorilla uimareilla. Kilpailujen avajaiset ja seurojen lippumarssi ovat perjantain iltajakson alussa. Torstaina iltapäivällä/illalla on verryttelymahdollisuus kilpailualtaassa. Torstai-iltana järjestetään myös Rollo-tapahtuman avajaiset Vaasan torilla.

Kilpailupäivinä uimahalli on ainoastaan rollolaisten käytössä. Seurojen teltoille on tilaa uimahallin vieressä olevalla nurmialueella. Uimahallin piha-alue ei ole valvottua aluetta, joten telttojen säilytys hallin pihalla on omalla vastuulla.

Jokaisen kisajakson aikana uimahallin lähiympäristössä on kilpailuihin osallistumattomille ohjattua tekemistä, joista tulee lisätietoa myöhemmin.

Kisojen aikana palkitaan myös parhaat kannustushuudot ja -plakaatit/lakanat.

ROLLO-LEIRI

Leiri käynnistyy heti kilpailujen jälkeen maanantaina ja jatkuu keskiviikkoon saakka. Leirillä järjestetään perinteisesti vesipalloturnaus, Rollo-disco ja viestikarnevaalit.

Maanantaina aamupäivällä järjestetään vesipalloturnaus, jossa joukkueet pääsevät haastamaan toisensa omissa ikäluokissa T/P10, T/P11, T/P12, T/P13. Joukkue ilmoitetaan vanhimman pelaajan ikäluokan mukaan.

Rollo-discossa tanssitaan tiistai-iltana sateensuojassa.

Keskiviikon viestikarnevaalissa ja asuissa kisataan Rollojen teemalla ”Ekosankarit”. Viestikarnevaalissa toivomme jokaisen huomioivan Rollo-teeman Kestävä kehitys, Ekologisuus ja Puhdas Energia!

MAJOITUS

Majoittuminen tapahtuu kaupungin keskustan koulussa ja Hietalahden ammattikoulun kampusalueella. Molemmista kouluista on noin 1,3km Vaasan uimahallille. Koulut sijaitsevat turvallisen kävelyreitin päässä. Matkustamisessa ja paikan päällä siirtymisissä toivomme kaikkien huomioivan mahdollisuuden ympäristöystävälliseen liikkumiseen. Vr kuljettaa sopivasti klo 17:28 Vaasaan ja takaisin kotiin keskiviikkona klo 12:47, joten kannattaa olla ajoissa ryhmälippujen kanssa ja täyttää Rollo-uimareilla koko juna.

Majoittuminen tapahtuu koululuokissa. Jokainen majoittuja tarvitsee majoittumista varten:

  • patjan/makuualustan, ilmapatjan (maks. 80 cm leveä)
  • alle lakanan
  • peiton/makuupussin
  • tyynyn ja liinavaatteet

Jokaiseen majoitushuoneeseen nimetään joukkueesta täysi-ikäinenvastuuhenkilö, joka on vastuussa ko. huoneen majoittujien siisteydestä ja turvallisuudesta. Siivoussakko tulee olemaan 100€, mikäli luokkahuone jätetään sopimattomaan kuntoon.

Vanhemmille ja muille huoltojoukoille mahdollisuus varata omat majoituksensa esim.

Huonehinnat: 1hh 89€, 2hh 109€, 2hh + lisävuode 129€. Hinnan saa mainitsemalla varauksen yhteydessä koodin: BUIMAL2024

RUOKAILU

Kisojen ja leirin aikana tarjolla aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Ruokailu tarjoillaan omalla majoituskoululla. Ruokalistan julkaisemme myöhemmin. Muistattehan ilmoittaa erityisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.

ROLLO-PASSIT

Myymme 3 erilaista passia. Uimareille ja valmentajille omat passit tarjolla.

  • Rollo-passi torstaista keskiviikkoon 315€
  • Rollo-kisapassi torstaista – sunnuntain lounaaseen 225€
  • Rollo-leiripassi sunnuntain päivällisestä – keskiviikkoon 225€
  • RolloCoach-passi torstaista keskiviikkoon 290€
  • RolloCoach-kisapassi torstaista – sunnuntain lounaaseen 200€
  • RolloCoach-leiripassi sunnuntain päivällisestä – keskiviikkoon 200€

ROLLO-TUOTEPAKETTI sisältyy kaikkiin uimareiden passeihin.

Valmentajapasseihin sisältyy ruokailu, majoitus, t-paita, ranneke ja juomapullo.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen tapahtuu seuran vastuuhenkilön kautta. Seurat ilmoittavat kaikki uimarinsa, valmentajansa ja huoltajansa. Emme vastaanota yksittäisten henkilöiden ilmoittautumisia.

Ilmoittautuminen ja taulukon hinnat ovat voimassa 31.3.2024 asti. Jälki-ilmoittautuminen alkaa 1.4.2024 ja silloin hinnat ovat 40 euroa kalliimmat per passi. Viimeinen päivä ilmoittautua Rolloihin on 31.5 2024.

VAKUUTUKSET

Suomen Uimaliiton kilpailulisenssin (vakuutuksellinen Blue Card) vakuutus kattaa kilpailut, leirin ja niihin välittömästi liittyvät matkat. Mikäli osallistujan Blue Card on vakuutukseton tai osallistujalla ei ole lainkaan Blue Cardia, tulee osallistujan itse huolehtia vakuutusturvastaan. Uimaliiton Vesipeto Blue Cardin vakuutus ei ole voimassa tapahtumassa.

VIESTINTÄ

Kun postaatte sosiaaliseen mediaan videoita tai kuvia koskien Rollo-tapahtumaan valmistautumista tai muuta Rolloihin liittyvää, tägätkää Instagramissa @rollot2024vaasa. Lisää some-kanavia luvassa! Seuraa myös verkkosivujamme.

ALUSTAVA KILPAILU- JA LEIRIOHJELMA

AamupäiväIltapäiväIlta
TorstaiMatkustusMajoittuminen 15.00 –> Mahdollisuus verrauintiinMajoittuminen
Avajaiset Vaasan torilla
PerjantaiAamujaksoTaukoIltajakso
LauantaiAamujaksoTaukoIltajakso
SunnuntaiAamujaksoTaukoIltajakso
MaanantaiVesipalloturnaus ikäsarjoittain / oheistoimintaa hallin alueellaLeirirastitVaasan Mailattaret Pesäpallo-ottelu
TiistaiLeirirastitLeirirastitDisco
KeskiviikkoViestikarnevaalitKotimatka