LAJIKOKEILUT

Nyt saa pitää hauskaa!

Leirirasteilla on maanantain ja tiistain aikana tarjolla valtavasti hauskoja aktiviteetteja. Tulkaa kokeilemaan eri lajeja, joita ovat ohjaamassa paikalliset alan ammattilaiset sekä seurat. Ohjelmassa tulee olemaan muun muassa kuplafutista, cheerleadingia, crossfitia, yleisurheilua, jenkkifutista, kamppailulajeja, pesäpalloa sekä jalkapalloa.

Pesäpallo

Mailattarien leirirasteilla pääset kokeilemaan Suomen kansallispeliä pesäpalloa! Toimintaa järjestetään kolmella rastilla: ykköspesä, kakkospesä ja kolmospesä.

 1. Ykköspesä: tarkkuus- ja nopeusheitto tutkan kanssa
 2. Kakkospesä: pikajuoksu ajanotolla, syöksyharjoittelu ja pesäpallosyötöt syöttölautasella
 3. Kolmospesä: polttopallo pehmopalloilla

Yleisurheilu

Nopeammin, korkeammalle ja pidemmälle! VIS:in leirirastilla voit testata nopeutesi, voimasi ja joustavuutesi yleisurheilulajeissa.

 1. Kuula – kuinka pitkälle?
 2. Aitajuoksu – kuinka nopeasti?
 3. Korkeus – kuinka korkealle?

—-

Snabbare, högre och längre! Testa din snabbhet, styrka och spänst i friidrottsgrenar!

 1. Kula – hur långt?
 2. Häck – hur snabbt?
 3. Höjd – hur högt?

Amerikkalainen jalkapallo

Wasa Royals on vaasalainen joukkue, joka panostaa kilpaurheiluun amerikkalaisessa jalkapallossa. Amerikkalaisessa jalkapallossa on monenlaisia pelipaikkoja erilaisille pelaajille, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva rooli joukkueessa.

 1. Heittomaalit – Osallistujat saavat heittää verkkomaaleihin pieniä amerikkalaisia jalkapalloja
 2. Taklausdonitsi – Ohjaajat pyörittävät kahta taklausdonitsia, jota osallistujat saavat seurata ja taklata alas
 3. Esterata – Osallistujat kantavat palloja läpi esteradan, jossa on pehmeitä popup-nukkeja

Cheerleading

Botnica Athletes esittelevät cheerleadingin perustaitoja helposti lähestyttävällä, turvallisella ja hauskalla tavalla.

 1. Akrorasti – harjoitellaan taitoja ryhmissä ja pariharjoitteina, jaetaan akrotaitojen mukaan: kärrynpyörä, arabialainen, siltakaato, mahdollisesti flikki
 2. Stunttirasti – Kokeillaan perusstunttien tekemistä. Lisäksi leikkimielisiä stunttihaasteita.
 3. Kannustushuutorasti – koko ryhmä toimii yhdessä. Harjoitellaan yhdessä sisääntuloa eli cheer kisaohjelman kannustushuuto-osuutta. Mukana kyltit ja huiskat!

Kuplafutis

Båltsit järjestävät kaksi eri ohjelmarastia. Toisessa pelataan kuplafutista ja toisessa on hauska kuplaviestikilpailu.

Kuplaviestikilpailussa joka joukkueella on oma viestirata, jossa on erilaisia suoritettavia esteitä. Rata suoritetaan kupla päällä.

Kuplafutiksessa pelataan perinteistä kuplafutispeliä joukkueina. Vaihtoja tehdään 5 minuutin välein, jotta jokainen lapsi pääsee kokeilemaan lajia.

Jalkapallo

Tervetuloa mukaan jalkapallon ihanaan maailmaan!

Rollo-leirillä saat kokeilla palloilun kuninkuuslajia jalkapalloa Vasa IFK:n valmentajien ja junioripelaajien opastuksella. Luvassa vauhdikasta palloilua, jossa jokainen saa kokeilla ja pelata jalkapalloa omalla tasollaan ja oman kiinnostuksen mukaan.

Rasti 1: Fairplay, kaikki pelaa! Pienpelejä kolmella kentällä.

Rasti 2: Sinustako veskari? Maalivahtitreeniä pienryhmissä.

Rasti 3: Pallo hallussa! Tekniikkaratoja, pallon hallintaa, rytmimuutoksia ja kisailua. 

Crossfit

CrossFit WasaBoxin rastilla tullaan tekemään hauskoja mini WOD:eja. WOD eli ”Workout Of the Day” tarkoittaa päivän harjoitusta, joka on joka päivä erilainen.

Pisteellämme tullaan tekemään n. 6 minuutin ajan kerrallaan neljä erilaista WOD:ia, joissa päästään suorittamaan erilaisia liikkeitä hauskasti pariharjoitteluna.

Jokainen ryhmä saa oman valmentajan/avustajan omalle rastilleen, jonka kanssa harjoituksen liikkeet käydään vielä läpi. Sitten kello laitetaan käyntiin ja jokainen ryhmä suorittaa sille tarkoitetun WOD:in. Kenttää kierretään ja siirrytään eteenpäin aina yhtä aikaa, kunnes kaikki neljä WOD:ia on saatu tehtyä.

Kamppailulajit

Bodymentalin rastilla saat tietoa eri kamppailulajeista. Liikumme ja harjoittelemme itsepuolustusta sekä teemme leikkimielisen skenaarioharjoitteen.

Rasteilla on mukana Kamppailija ei kiusaa -kampanja: sen tärkein tehtävä on auttaa urheiluseuroja luomaan yhteisöllinen, sovinnollinen ja vuorovaikutuksellinen ilmapiiri ja tätä kautta ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista.

Lajitteluharjoitukset

Stormossenin leirirastilla on käytössä Seppo-mobiilipeli, jossa on tehtäviä lajittelusta, kestävästä elämäntavasta ja jätteen vähentämisestä.