Kohta nähdään Vaasassa!

Kiitos ilmoittautumisista! Rolloihin osallistuu tänä vuonna 1100 uimaria ja valmentajaa 48
seurasta. Huikeaa!

Meillä alkaa olla kaikki teitä varten valmiina. Valitettavasti joudumme perumaan torille suunnitellut torstain avajaiset liian tiiviin aikataulun takia. Annamme uimareiden rauhassa valmistautua kisoihin, käydä kisa-altaassa uimassa ja majoittua kouluille. Kisaverraan on mahdollisuus klo 16:00-20:00. Majoittuminen koululla alkaa klo 14:00. Tapahtuman avajaiset pidetään uimahallilla perjantaina ennen iltajaksoa klo 16:10. Huomioikaa, että iltajakson verryttely loppuu klo 16:00.

Matkatavarakuljetus

Matkatavarakuljetukset järjestetään Vaasan rautatieasemalta majoituskouluun kuljetuksen etukäteen varanneille seuroille.

Kuljetus rautatieasemalta kouluille torstaina 6.6.:

 • klo 13:30
 • klo 15:20
 • klo 17:30

Kuljetus koululta rautatieasemalle keskiviikkona 12.6.:

 • klo 12:00 (juna 12:47)
 • 14:00 (juna 14:45)

Rollo-uinnit

Rollo-uinnit uidaan Vaasan uimahallissa, Hietalahdenkatu 8, 65100 VAASA. Rollojen kilpailupäivät ovat perjantai, lauantai ja sunnuntai 7.-9.6.2024. Kilpailujen lajiohjelma löytyy TÄSTÄ ja aikarajat löytyvät TÄSTÄ.

Kisaverraamaan pääsee torstaina klo 16:00-20:00. Kisaverra on maksuton. Rannekkeet saa seuroittain hakea kisakansliasta klo 15:00 lähtien. Kisakanslia löytyy uimahallin toisesta kerroksesta.

Kilpailuiden joukkueenjohtajapalaveri ilmoitetaan kisatiedotteessa. Kisatiedote löytyy pian verkkosivuilta.

Oheistoiminnan ohjelma ja aikataulu löytyvät kesäkuussa verkkosivuilta. Oheistoiminta järjestetään kisojen ajan pesäpallostadionilla uimahallin takana. Varauksia ei tarvitse tehdä etukäteen.

Seurojen joukkueenjohtajille ja valmentajille järjestetään joka ilta to-ti klo 21-21:30 infotilaisuus etänä Teamsissä. Linkki tullaan lähettämään valmentajat wa-ryhmään.

Rollo-leiri

Leiriohjelma koostuu eri urheilulajien kokeilusta ja paikalliset alan ammattilaiset ja seurat ovat leirirasteja ohjaamassa. Ohjelmassa tulee olemaan kuplafutista, cheerleadingia, crossfitiä, yleisurheilua, jenkkifutista, kamppailulajeja, pesäpalloa ja jalkapalloa. Näistä lajeista ja ohjelmista lisää verkkosivuillamme. Leirillä meillä on mukana Teemu Vuorela, joka toimii myös viestikarnevaalien yhtenä tuomarina. Maanantai illalla olemme saaneet kutsun Vaasan Mailattarien otteluun, josta on tulossa hurja Rollo-ottelu. www.mailattaret.fi/rollot

Leirirastien välimatkat ja reitit löytyvät kotisivuiltamme. Huomiothan välimatkan Lyskan koululta leirirastille Monitoimiviheriö. Yhdensuuntainen matka on 2,6 km. Julkisilla kulkuneuvovoilla pääsee Lyskalta Monitoimiviheriölle. Lyskalaisille on bussilippuja tarjolla Rollo-rannekkeella 0,80€/ matka ja Coach-rannekkeella 1€/ matka. Bussilipun voi halutessaan ostaa koululta. Valmentajat hankkivat silloin koko ryhmän liput. Emme myy yksittäisiä lippuja uimareille.

Bussiaikataulut. Lähtö: Raastuvankatu 34

Kaarlenkenttä linja 1 ja 7 (pysäkki Rantamaantie / Kaarlenkenttä)
Monitoimiviheriölle linja 1 (pysäkki Ruutikellarintie 2 / Ammattiopisto)

Jokaisen ryhmän mukana tulee olla valmentaja lajikokeilujen ajan. Jos uimarit eivät halua osallistua lajikokeiluun, voi sen ajan viettää Lemonsoft Stadionilla. Lemonsoft Stadionilla on maanantaina ja tiistaina PopUp-tapahtuma, jossa pääyhteistyökumppanina toimii Stormossen. Jokainen valmentaja vastaa omista uimareistaan.

Viestikarnevaalit

Leirin päättää keskiviikon aamupäivän viestikarnevaali, joka juhlitaan Rollo-teeman Kestävä
kehitys, Ekologisuus ja Puhdas Energia
merkeissä! Toivommekin viestikarnevaaliasujen olevan teeman mukaiset ja ennen kaikkea sellaiset, että ne kestävät vettä eivätkä sotke allasta. Kasvomaalit, paperit, helposti irtoavat koristeet yms. materiaalit ovat kiellettyjä yleisen siisteyden vuoksi. Viestikarnevaali uidaan 50m altaassa,
altaan suuntaan nähden poikittain. Palkintojenjako heti viimeisten suoritusten jälkeen.

Viestikarnevaalien palkintokategoriat ovat:

 • Ekologisin asu
 • Vastuullisin valmentaja
 • Energisin esitys
 • Kestävin yhteishenki
 • Puhtaasti Paras

Vesipalloturnaus

Vesipalloturnauksessa meillä on käytössä Vaasan uimahallissa 50m ja 25m allas. Kenttiä tule olemaan 6, joista 3 on matalassa päässä, jossa jalat ylettyvät pohjaan. Vesipallojoukkueita ilmoitettaessa täytyy huomioida, että joukkue ilmoitetaan vanhimman pelaajan ikäluokan mukaan. Yli-ikäiset saavat osallistua T/P13 sarjaan, mutta ehdoin: vain yksi yli-ikäinen pelaaja kentällä kerrallaan.

Sarjat ovat sekajoukkueita T/P10, T/P11, T/P12, T/P13.

 • Pelaajia kentällä 6+1, vaihtopelaajia 1-6.
 • Yli-ikäiset saavat osallistua T/P 13 -sarjaan mutta ehdoin: vain yksi yli-ikäinen pelaaja kentällä kerrallaan
 • Pelaaja saa osallistua vain yhteen joukkueeseen.

Disco

Disco tanssitaan VEO Areenassa, johon on Lyskan koululta ja takaisin koululle ilmainen Nonstop-kuljetus klo 18-21 – teemaa noudattaen matka taittuu tietysti biokaasubussilla! Discossa on Dj vauhdittamassa illan tansseja ja toivomme, että Rollojen TIKTOK-tanssi tempaa kaikki mukaansa. Voitte harjoitella liikkeitä Tiktokissa ja Instassa (@rollot2024vaasa). Discossa on myynnissä pientä makeaa ja suolaista purtavaa sekä juomaa. Discon ulkopuolella on kioski, jossa myös myynnissä tuotteita. Maksaa voi joko käteisellä (mielellään kolikoilla) tai kortilla.

Majoitus

Majoittuminen tapahtuu kaupungin keskustan Vaasan lyseon lukion tiloissa sekä Vamian Hansa-kampuksella Hietalahdessa. Koululle pääsee sisälle vain Rollo-rannekkeella. Muistattehan että patja saa olla maksiissaan 80 cm leveä.

Molemmista kouluista on noin 1,2 km Vaasan uimahallille. Koulut sijaitsevat turvallisen kävelyreitin päässä. Toivomme, että kaikki seurat suuntaavat kotimatkalle viimeistään klo 14:00, jolloin saamme koulut luovutettua. Majoituskoulut löydät täältä.

Koululla on valvonta 24h ja koulun info- pisteellä on pientä purtavaa myytävänä. Makeisten osto on mahdollista discossa.

Ruokailu

Kisojen ja leirin aikana on tarjolla aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Ruokailu tarjoillaan omalla majoituskoululla. Dieettiruuat tarjoillaan omalla linjastolla molemmissa kouluissa. Kaikki ruuat ovat laktoosittomia. Muut allergiat on huomioitu erikseen ja toimitettu palveluntuottajalle. Ranneke on oltava mukana ruokailussa!

Ruokalistan löydät täältä.

Pelkästään kisoihin ja omalla majoituksella osallistuvilla on mahdollisuus ostaa lounasta ja päivällistä kilpailujen ajan uimahallin kahviosta. Verkkosivuilta löydät tiedot kahvilan hinnoista ja ruokalistasta.

Cafe Uimala
Hietalahdenkatu 8 (Uimahalli)
65100 Vaasa
Puh: +358 503463608
cafe@cafeuimala.fi

Ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuminen on käynnissä ja passien hinnat löytyy täältä. Viimeinen päivä ilmoittautua Rolloihin on 31.5 2024. Jälki-ilmoittautuminen rollot2024@vus.fi tai verkkosivujen kautta. Ilmoittautumiset ovat sitovia.

Laskutus on lähtenyt seuroille. 30.4.2024 jälkeen tulleista peruutuksista emme palauta
rahoja.

Kilpailulajeihin ilmoittaudutaan ja maksetaan starttimaksut kuten muihinkin kilpailuihin Tempuksen kautta kilpailukutsun mukaan. Kutsu löytyy tästä. (pdf)

Aikaraja tulee olla saavutettuna 10.6.2022 – 6.6.2024 välisenä aikana siinä lajissa, johon aikoo osallistua.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kilpailun ensimmäisen jakson peruuttamisaikaan saakka. Edelliseen päivään saakka tämän voi tehdä Tempuksessa ja tämän ajankohdan jälkeen valvomon johtajalle kirjallisesti. Jälki-ilmoittautuminen tulkitaan normaaliksi ilmoittautumiseksi esimerkiksi lähtöjärjestystä tehdessä. Jälki-Ilmoittautumismaksu on viisinkertainen (45,00 eur) normaaliin ilmoittautumismaksuun (9,00 eur) nähden.

Vakuutukset

Suomen Uimaliiton kilpailulisenssin (vakuutuksellinen Blue Card) vakuutus kattaa kilpailut, leirin ja niihin välittömästi liittyvät matkat. Mikäli osallistujan Blue Card on vakuutukseton tai osallistujalla ei ole lainkaan Blue Cardia, tulee osallistujan itse huolehtia vakuutusturvastaan. Uimaliiton Vesipeto Blue Cardin vakuutus ei ole voimassa tapahtumassa.

Viestintä

Rollojen aikana viestintä tapahtuu seurojen infotilaisuuksissa ja WhatsApp-ryhmissä. Kun postaatte sosiaaliseen mediaan videoita tai kuvia koskien Rollo-tapahtumaan valmistautumista tai muuta Rolloihin liittyvää, niin tägätkää Instagramissa @rollot2024vaasa. Lisää some-kanavia luvassa.

Muita huomioita

Tapahtuman järjestäjällä on oikeus tehdä muutoksia yleisjärjestelyihin, ohjelmaan, aikatauluihin ja muuhun tapahtumaan liittyvään. Muutoksista tiedotetaan aina mahdollisimman nopeasti tapahtuman nettisivuilla ja Rollo-tiedotteissa. Tapahtumassa valokuvataan ja videoidaan.